söndag 10 maj 2009

dra åt hälsingland

I lördags drog vi till Alfta och kurs hos Veronica Storm, vi var en grupp på 9 hundar som drillades hela dagen med både praktik och teori. Celda började dagen som en jojo, första timmen var hon helt okontaktbar. Jag når inte henne när hon är så, det känns så himla hjälplöst.. Men sen skärpte hon till sig iaf och resten av dagen gick helt ok. Fast nog måste jag jobba på ledarskapet alltid... Henrik är bättre i det avseendet. Apporteringen går framåt och det är roligt men jag är livrädd att gå för snabbt fram igen, jag har ingen lust att gå tillbaka igen! Efter träningen åkte vi till Jens och Ullis på en mycket trevlig och god middag. Celda fick möjlighet att leka med deras jack russel terrier Batman, snacka om att de var kul att se dem brottas på gräsmattan!

Ska försöka få till ett spår den här veckan fast jag knappt vet hur man gör, har dåligt med fågel så ska testa att släpa en liten rabbit. Celda har varit ut å badat idag, hon har varit nyfiken på vattnet flera dar nu och idag så simmade hon en sväng i ån.

3 kommentarer:

Jaana sa...

Hej, ring om du vill ha hjälp med spåret!

Kristina Hagström sa...

Vi kan träffas i helgen och dra spår om du vill.
Tack så mycket för kaninen!

Jaana sa...

Hej - har inte din mailadress - men kolla in här för info om blanketter för draglydnad. http://www.sbk.nu/templates/Page____647.aspx. De fyra momenten i draglydnaden görs som i apellklassen.
Det är domarprotokollet och intyget du behöver. Regler hittar du sedan här http://www.draghundsport.se/tavling/regler/dokument/Dragprov_07.pdf Sedan talar du med brukshundklubben och ber dom ansöka om att få ha lydnadsprov för draghundar till distriktet. (Passar som sagt bra att be dom köra det när dom har vanliga tävlingar) Träna på!