söndag 16 november 2008

Valpträff

Så var det äntligen dags för valpträff, något som vi både sett fram emot och oroat oss lite grann för. Skulle hon verkligen sköta sig när det var andra valpar i närheten, och jo det funkade bra tyckte vi! 5 valpar med förare slöt upp, det var jätteskoj att se dem tumla runt i gräset, jagandes varandra. Det blev lek, lite lydnad och på eftermiddagen även fågelkontakt.

Henrik fick vara ansvarig för Celda på förmiddagen och de skötte sig jättebra! Det kördes fritt följ, sitt kvar, stanna under inkallning mm. Det var skönt att se att Celda kom på inkallning trots lek och andra hundar som störde.

[image-upload-113-730137.jpg]
Cittra och Celda luktar nyfiket på buren där det nyss fanns duvor.

På eftermiddagen var det min tur att vara förare och då var det fågel som stod på schemat. Det började med att vi fick gå en och en med hund och Kenth släppte en duva framför hunden. De fick följa den ett litet tag sen var det inkallning och stanna, alla klarade detta utan några större problem. Sen, det roligaste av allt! Vi såg några fasaner som vi fick släppa på å Celda gjorde ett jättefint jobb! Hon stod, gick några steg å så stod hon på dem ett bra tag innan de lyfte. Hon sprang ett tag efter dem men kom direkt när jag kallade in henne och jag var så stolt så rösten nästan gick upp i falsett när jag skulle sätta henne...

[image-upload-113-757927.jpg]
På väg tillbaka efter Celdas första fågelarbete!!

Vi är så nöjda över dagen, det var jätteskoj att träffa Cittra, Chili, Ciao och deras ägare och själklart oxå Kenth och Anette med Caruso som förtjänar ett stort TACK!

Inga kommentarer: