söndag 7 september 2008

En sjuk Celda

Celda har varit mystiskt sjuk sen i onsdags, det började (trodde vi iaf) med att vi tog 12 veckors vaccinationen, detta var på förmiddagen. Efter jobbet gick vi en promenad med henne och hon var lika tokig och springglad som vanligt, för utom ett eventuellt litet pip. Sen la vi in henne i buren hemma och åkte och handlade lite, när vi kom tillbaka var hon helt loj och hade en "böld" bakom örat. Vi satte genast detta i samband med vaccinationen och ringde till veterinären, hon sa åt oss att avvakta till morgonen. Och när morgonen kommit var inte Celda nåt piggare så vi ringde på nytt till vet, hon skulle vara ledig men sa att vi skulle åka in till kliniken. Vet trodde mer på getingstick än vaccination och sa att vi skulle avvakta. På fredagen blev mycket piggare! Inte som vanliga Celda men mycket piggare än hon var under torsdagen.

På lördagen var hon helt sig själv så vi tog henne med å gjorde lite reparationer på kojan i rosenberg. Hon var pigg och glad, skönt tyckte vi som varit så oroliga! Vi skrämde en orrkull framför oss, jag tror aldrig Celda såg fåglarna men hon nosade glatt och väldigt intresserat i legorna och utökade söket, KUL! Tyvärr svällde halsen upp ytterligare på kvällen och hon fick liksom tre bölder på halsen, en hård och två lösare. I morse hade dessa flyttat sig något och blivit större, hon hade även lite feber. Så det blev till att ringa till veterinären igen, fick åka dit och där tömde vi den hårda klumpen på en massa var och nu är det penicilin i 10 dagar. Vad hon gjort vet vi inte, kanske har hon fått sig ett bett av Mette (mor till valparna, tisdags isåfall) eller har hon fått nån tagg eller pinne i sig. Vi har hittat en liten sårskorpa men det är allt... Nu är hon iallafall pigg, hon lekte glatt med ÅS söner direkt efter vi tömt henne på var å nu tycker hon att det är dags för kvällsmål!

[image-upload-46-752816.jpg]

3 kommentarer:

SS sa...

I morse var bölden helt varfylld igen, så jag gav henne ett homeopatpiller för detta. och genast började varet att flöda, vi har tömt säkert en dec. Henke tror givetvis att det är penicilinet men jag tror inte att det kan vara helt omöjligt att "hepar" har hjälpt. Vad det nu än var så är hon pigg och nästan sig själv igen!

Unknown sa...

Hej hej!
Det är syrran Caia och hennes matte Sara som skriver. Vad jobbigt med Celdas sjukdom. Caia fick fyra getingstick för en vecka sedan och hon klarade sig bra, bara en orolig matte som svärmade omkring sedan. Annars är Caia en otroligt tuff och glad tjej som älskar skogen men är lite mer restriktiv i stan. Vi fortsätter läsa om er då det är kul att följa någon annan i samma ålder och ras.
Krya på dig! /Sara och Caia

SS sa...

Vad skoj att höra ifrån andra kullsyskon! Skönt att det gick bra med getingsticken!

Vi hörs! //Sara