måndag 28 september 2009

Bloggskolk….dock en del aktiviteter…

Ett BigMc & Co, det räcker med förpackningen, tack - Celda



Husse har slarvat med att uppdatera bloggen men vi har iaf tränat en del.

Previously in Celdas world:

Jaktprov i Mittådalen den 5-6 sep. Celda slog till o tog ett 1a pris på sitt första jaktprov, det var ont om fågel o Celda fick bara en chans men den förvaltade o hon väl.

Fasan & rapphösn…… och rådjur o hare på Medevi Säteri. Mycket vilt på liten yta. På förmiddagen hade vi lagom med fågel kontakter, men på em. kom vi in i ett stimm. Ca 40 fasaner lyfte på mindre än 1 hektar, Celda låste sig, gick knappt ett steg. När vi senare kom ut på fältet för att prova rapphönsen blev det istället en hare som Celda hanterade fin fint… Nej det blev ingen harstek, utan Celda körde upp den men stod kvar…hon såg den förvisso inte men hon var lika fast där som för fågel.

Därefter drog vi till Lillhärdal, Rasp, under tre dagar för att träna vi tillsammans med T&A och deras "strävhårs-duo". Trevligt o lärorikt, framförallt för husse. Tyvärr bara en ripkull som Acia hanterade på egenhand, inte mycket för att dela med sig de där strävhåren. Men Celda hade 5-6 arbete på orre. Hon hittar fågel men hon står långt från dem o är trög i avancen, men otroligt stabil i skott o uppfolg. Tack T&A!

Lite fältträning på fågelfattiga marker i Östergötland har vi också hunnit med, men en 12-tagga k_t o nyfiken älgtjur träffade vi på iaf. Celda brydde sig fåga, rådjuren vi hittade var mera intressanta….hon följde efter ca 150 m.

Nu är det riksprovet som gäller…låt se vad skånepågarna har att bjuda på!?


PS. Ska försöka skärpa upp bloggningfrekvensen…. Det är så mycket kul som ska hinnas med…ja ni vet hur det är. I helgen vara det tex. trolling på Siljan som gällde, svårt att hundträna på 3m² plastjolle. Celda var iaf med och inventerade draglådan vilket resulterade i en 30cm wobbler i läppen, som tur var gick inte hullingen igenom. Hon har iaf slutat tjata om att få pierca sig i läppen efter den incidenten ;)





Inga kommentarer: